Biblioteka dietetyka

Rola błonnika pokarmowego w diecie osób starszych

Opracowanie: Ewa Dygasiewicz Rola błonnika pokarmowego w diecie osób starszych. Błonnik – włókno pokarmowe, stanowi …
czytaj więcej

Dieta w profilaktyce i leczeniu sarkopenii wieku podeszłego.

Opracowanie: Magdalena Olborska Dieta w profilaktyce i leczeniu sarkopenii wieku podeszłego. Sarkopenia to uogólniona utrata …
czytaj więcej

Cholesterol – wróg czy przyjaciel ?

Opracowanie: Justyna Radzińska Cholesterol – wróg czy przyjaciel ? Słowo cholesterol większości osób kojarzy się …
czytaj więcej

Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie seniora

Opracowanie: Cezary Łuczyński Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie seniora Kwasy tłuszczowe trans znajdują …
czytaj więcej

Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych

Opracowanie: Ewa Brzozowska-Wicherek Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych W ostatnich latach żywność funkcjonalna staje …
czytaj więcej

Dobre tłuszcze w diecie seniora

Opracowanie: Milena Romanik-Ciszkowska Dobre tłuszcze w diecie seniora na przykładzie siemienia lnianego i nasion szałwii …
czytaj więcej

Możliwości zastosowania diety MIND u pacjentów diabetologicznych

Opracowanie: Katarzyna Kowalcze Możliwości zastosowania diety MIND u pacjentów diabetologicznych Dieta MIND, stanowiąca połączenie diet …
czytaj więcej

felis Donec libero elit. ut dapibus libero