Biblioteka dietetyka

Rola błonnika pokarmowego w diecie osób starszych
Opracowanie: Ewa Dygasiewicz Rola błonnika pokarmowego w diecie osób starszych. Błonnik – włókno pokarmowe, stanowi …
czytaj więcej
czytaj więcej

Dieta w profilaktyce i leczeniu sarkopenii wieku podeszłego.
Opracowanie: Magdalena Olborska Dieta w profilaktyce i leczeniu sarkopenii wieku podeszłego. Sarkopenia to uogólniona utrata …
czytaj więcej
czytaj więcej

Cholesterol – wróg czy przyjaciel ?
Opracowanie: Justyna Radzińska Cholesterol – wróg czy przyjaciel ? Słowo cholesterol większości osób kojarzy się …
czytaj więcej
czytaj więcej

Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie seniora
Opracowanie: Cezary Łuczyński Izomery trans nienasyconych kwasów tłuszczowych w diecie seniora Kwasy tłuszczowe trans znajdują …
czytaj więcej
czytaj więcej

Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Opracowanie: Ewa Brzozowska-Wicherek Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych W ostatnich latach żywność funkcjonalna staje …
czytaj więcej
czytaj więcej

Dobre tłuszcze w diecie seniora
Opracowanie: Milena Romanik-Ciszkowska Dobre tłuszcze w diecie seniora na przykładzie siemienia lnianego i nasion szałwii …
czytaj więcej
czytaj więcej

Możliwości zastosowania diety MIND u pacjentów diabetologicznych
Opracowanie: Katarzyna Kowalcze Możliwości zastosowania diety MIND u pacjentów diabetologicznych Dieta MIND, stanowiąca połączenie diet …
czytaj więcej
czytaj więcej